www.babystarmusic.com

En stjärna är född - ge ditt barn ett minne för
livet - spela in en egen Baby Star Music-CD!

Om Baby Star Music

Jag heter Gina Jacobi och är mamma till fyra underbara döttrar på 23, 16, 13 och 3 år. Via min sambo har jag också på halvtid två söner på 13 och 15 år. I början av 80-talet utbildade jag mig till förskollärare men har i över 20 år varit verksam som artist, låtskriverska, textförfattare, sångerska och numera även som musikproducent för andra artister. Utöver detta har jag startat och drivit en mängd olika kulturprojekt i framför allt Västernorrland. Besök gärna www.ginajacobi.com för mer information.

Idén till Baby Star Music föddes i samband med föräldraledigheten med fjärde dottern Thyra. Hon brukade sitta i mitt knä och jollra och “sjunga med” när jag arbetade i min hemstudio. Jag spelade in henne mest på skoj, men när jag började klippa ihop och bearbeta hennes röst till låten jag för tillfället höll på med, blev resultatet något helt unikt. Thyra älskade att dansa och sjunga till musiken och samtidigt höra sin egen - för henne – fullt begripliga “sång”. Därför bestämde jag mig för att göra en hel CD med henne kallad Baby Star Music. Jag erhöll ett innovationsstöd från ALMI för produktionen och inspelningarna pågick från det att Thyra var 6 månader fram till dess hon fyllde 2 år.

Jag har testat materialet på vänner och deras barn, småbarnsgrupper och personal på olika daghem, och alla kan vittna om hur otroligt populärt det blivit bland barnen. Barn som tidigare uppfattats som blyga eller inbundna har redan vid första lyssningen rusat upp och dansat, sjungit och stojat till musiken. De har visat personalen att de vill ”dansa mer” och på vissa daghem har man infört en återkommande Baby Star Music-stund i veckoplaneringen. Det tycks som om Baby Star Musiken har en mycket positiv inverkan på såväl den motoriska som den sociala, språkliga och musikaliska utvecklingen hos små barn. Även vuxna har berättat att de får energi och blir glada av att lyssna på Thyras CD.

© Baby Star Music 2008. All rights reserved.